Steeds meer mensen weten dat fietsen vaak de beste manier is om je te verplaatsen. In Enschede pakken we nu al veel vaker de fiets en dat is heel goed nieuws. Want fietsen is leuk, snel, comfortabel, duurzaam, voordelig én gezond.

Dus zetten we fietsen in het zonnetje tijdens de Fietsweek, die dit jaar van 16 t/m 22 september wordt georganiseerd. Er zijn veel leuke acties en we organiseren allerlei activiteiten die iets met de fiets te maken hebben. En op zaterdag 21 september is er van alles te beleven op de Oude Markt bij het Fietsfestijn, een evenement waar je absoluut bij wilt zijn! Zet het Fietsfestijn nu vast in je agenda!

Want Enschede wil in 2020 dé Fietsstad van Nederland zijn. Tussen 13 augustus en 31 oktober kun je stemmen op de site van de fietsersbond. Stem dus nu op Enschede Fietsstad 2020 op www.fietsersbond.nl .

In Enschede zijn steeds meer inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente hard aan het werk om van Enschede een échte fietsstad te maken. Samen geven we Enschede steeds meer positieve fietsenergie.

Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten die tijdens de Fietsweek Enschede plaatsvinden. Klik op de titel voor meer informatie en check regelmatig deze website voor het actuele programma-overzicht.

Acties en activiteiten tijdens de fietsweek

Zaterdag 21 september op de Oude Markt van 11:00 – 17:00u

Hét evenement waar u zult ontdekken, dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste manier is om je te verplaatsen. Want fietsen heeft zo veel voordelen! Kom kijken, laat je verrassen en doe mee aan een scala aan activiteiten, die natuurlijk allemaal iets met fietsen te maken hebben. Het NK Slowbiking, een fietslooping, een bakfiets-draaimolen, de beste fietsendief van Nederland, fietsenmakers met interessante aanbiedingen, enz. En natuurlijk het fietspromo-team van de Fietsstadverkiezing. Samen maken we Enschede Fietsstad 2020!

Zondag 22 september op de campus Universiteit Twente  van 10:30 – 17:00u

Op deze dag staan de Nederlandse Studentenkampioenschappen Wielrennen 2019 op het programma.

Voor het parcours is gekozen om gebruik te maken van de prachtige campus van de Universiteit Twente. Het parcours zal verschillende kenmerkende plekken van de campus passeren. Het parcours is 3.6 kilometer lang en bevat zowel technische passages langs de studentenhuizen als lange rechte stukken om het op de kant te trekken.

De wedstrijden tijdens het NSK Wielrennen zullen van start gaan op de volgende tijden:

10:30   Dames zonder licentie
11:45    Heren zonder licentie
13:30   Heren Sportklasse en Amateurs
15:15    Dames met licentie (Amateur, belofte/elite)
17:00   Heren Elite/Belofte

Meer informatie: http://www.nskwielrennen.utwente.nl

Partners