Zaterdag 21 september organiseert EnschedeFietsstad2020 het 3e Fietsfestijn als onderdeel van de Fietsweek Enschede. Op dit evenement zul je ontdekken, dat fietsen in Enschede vaak de beste, gezondste, coolste, vrolijkste, voordeligste en snelste manier is om je te verplaatsen. Want fietsen heeft zo veel voordelen!

Op het Fietsfestijn kan je meedoen aan een scala van activiteiten, die natuurlijk allemaal iets met fietsen te maken hebben. Waaronder een officiële voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking, waaraan iedereen direct kan deelnemen en zich kan voor de finale van het NK Slowbiking in Amersfoort op 5 oktober kan kwalificeren.

Op de Oude Markt is op 21 september van 11:00 tot 17:00 uur van alles te doen waaronder:

  • een Op de Kop-fiets;
  • een Tour de France-challenge;
  • een opblaas-fietsbaan voor de kleintjes.

Daarnaast zijn er diverse stands aanwezig van:

  • Enschedese fietsenmakers met interessante aanbiedingen;
  • Routenetwerken Twente met bijzondere fietstochten;
  • de Fietsersbond;
  • Nieuw Wonen Twente met een mooie fietstocht langs nieuwbouwlocaties in Enschede.

Verder is Transport en Logistiek Nederland (TLN) aanwezig met een demo-truck over fietsveiligheid én de beste fietsendief laat zien wat je moet doen om te zorgen dat je fiets niet gestolen wordt.

Om 13:00 uur reikt wethouder Jurgen van Houdt de prijs uit van het Fietsende Schoolkind. De Enschedese school die de afgelopen tijd de meeste Fietsbeloftes van ouders verzamelde, ontvangt een prachtig Schoolpleinpakket.

Ook het promo-team van de Fietsstadverkiezing is natuurlijk aanwezig om voorbijgangers op te roepen een stem uit te brengen op Enschede Fietsstad 2020. Méér dan 1.500 stadsgenoten hebben inmiddels deze enquête van de Fietserbond ingevuld. Mensen die hun stem uitbrengen op deze verkiezing maken kans op een e-bike.