22 september 2018
11:00 – 17:00u
Oude Markt Enschede

Het Fietsfestijn op zaterdag 22 september is hét hoogtepunt van de Fietsweek Enschede. Op de Oude Markt vinden van 11:00 tot 17:00 uur allerlei activiteiten plaats. Van de spannende ‘vertical bike experience’, een fietsparcours voor de kleintjes, de beste fietsendief van Nederland tot en met fietsgraffiti, fietscoaches, een supersnelle fietskoerier enz. Ook is er een team dat fietsen graveert, gratis fietschecks uitvoert en korting biedt op goedgekeurde fietssloten. Diverse fietsenmakers met interessante aanbiedingen en fietsclubs zijn present.

 

FriendsFiets

Tijdens het Fietsfestijn om 11:30 uur vindt de aftrap van FriendsFiets plaats. In dit project knappen leerlingen van het praktijkonderwijs aan de Vlierstraat, begeleid door medewerkers van Alifa, oude fietsen uit het Fietsdepot op. Deze fietsen zijn bestemd voor kinderen die geen fiets hebben. Friendsfiets is een samenwerking met Goede Doelen Vrijdag Party, Bonhoeffer College, Alifa, Fietsenwinkel.nl en Sportaal. Wethouder Arjan Kampman zal de eerste opgeknapte fiets overhandigen aan Frans Coehorst, directeur praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College.

Het Fietsfestijn is hét evenement waar alle bezoekers zullen zien, dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste manier is om je te verplaatsen. Want fietsen heeft zo veel voordelen!

voor meer informatie over de fietsweek klik hier