Fietsenstalling de Graaff zal vanaf 1 maart 2018 dag en nacht geopend zijn. De stalling aan de Brammelerstraat wordt hiertoe van camera’s voorzien. Daarmee maakt de gemeente Enschede het aantrekkelijker voor fietsers om hun fiets op een veilige plek te stallen. Ze hoeven nooit meer bang te zijn dat de stalling al dicht is.

Investering snel terugverdiend

Nu sluit de stalling nog iedere avond om half zeven. Van donderdag tot en met zaterdag is de stalling tot 05:00 uur de volgende ochtend open. Overdag blijft een beheerder aanwezig om toezicht te houden. ’s Avonds en ’s nachts wordt de beveiliging overgenomen door de camera’s. Die worden bediend vanuit de beheerderspost in de Van Heekgarage. Dit levert de gemeente een flinke besparing op, waardoor de eenmalige investering in het cameratoezicht snel is terugverdiend.

Terugdringen fietsdiefstal

Enschede staat nog steeds hoog in de landelijke lijstjes op het gebied van fietsdiefstal. Veel inwoners laten om die reden de fiets staan. Daarom is diefstalpreventie een belangrijke pijler van de campagne Enschede Fietsstad 2020. Samen met de politie, fietshandelaren, het fietsdepot en het landelijke Centrum Fietsdiefstal zet de gemeente in op maatregelen om het aantal diefstallen terug te dringen. Mede daarom wil de gemeente Enschede voldoende gratis bewaakte stallingen aanbieden in de binnenstad.