Waar:  Hoek Oldenzaalsestraat / Boulevard 1945

Wanneer: zaterdag 21 april van 10.00 – 15.30 uur

 

Graveer je fiets

Als je fiets gestolen wordt, is het verstandig om aangifte te doen. Zonder aangifte weet je zeker dat je je fiets niet terug krijgt. Om aangifte te doen heb je het framenummer van je fiets nodig. Dit nummer vind je vaak in de buurt van de trapas van je fiets.

 

Heeft je fiets geen framenummer? Laat dan op 9 april tussen 10.00 tot 15.30 uur je fiets kosteloos graveren op het Stationsplein. Schikt het niet? Kijk dan hier voor meer data

 

Wist je dat je ook de accu van je elektrische fiets kunt laten graveren? Helaas is het nog niet mogelijk om aluminium frames te graveren.

 

Het Centrum Fietsdiefstal geeft op ook voorlichting over het veilig stallen van je fiets. Ook krijg je advies over fietssloten.

 

Gratis Fietscheck

Ben jij ook zuinig op je (elektrische) fiets?

Het uit laten voeren van een gratis fietscheck voorkomt groter onderhoud en dus meer reparatiewerk.

In samenwerking met Enschede Fietsstad 2020 biedt Mobiele Fietsenmaker Tom een gratis fietscheck aan met persoonlijk advies over noodzakelijk onderhoud, eventuele reparaties en goede afstelling, zodat je weer veilig en probleemloos de weg op kan. Of je deze reparaties vervolgens ook laat uitvoeren door de fietsenwinkel, beslis je volledig zelf.

 

Voorkom fietsdiefstal

Gemeente, politie en landelijke instanties slaan handen ineen om fietsdiefstal aan te pakken. Zelf kun je ook veel doen om fietsdiefstal te voorkomen:

  1. Zet je fiets altijd en overal op slot, ook als je maar even weg bent.
  2. Gebruik minstens twee goede sloten.
  3. Zet je fiets altijd vast aan een paal of een fietsenrek.
  4. Verwijder de accu of de display van je elektrische fiets.
  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van (gratis) bewaakte fietsenstallingen.

 

Meer tips vind je hier.