Heeft u de nieuw aangebrachte coating op de Brandweerstraat al gezien? Mooi rood is niet lelijk, zegt het spreekwoord toch?

De Brandweerstraat (zie kaartje hieronder) wordt omgetoverd tot fietsstraat als eerste stap in twee projecten: de herinrichting van de Raiffeisenstraat onderdeel van de F35 naar het noorden en de aanleg van de F35 naar het westen.

F35 richting Hengelo

Dit wordt de verbinding tussen de stationsstalling Noord (de F35 bij het station) en het bestaande deel van de F35 in Twekkelerveld. Het traject loopt tussen de busremise en het spoor door en daarna met een viaduct over de singel. Het laatste stuk bij de Spoordijkstraat en de oversteek Lambertus Buddestraat ontbreekt nog, maar de plannen zijn dit in 2019 in zijn geheel gereed te hebben.

F35 Raiffeisenstraat

De herinrichting van de Raiffeisenstraat zal een heel ander straatbeeld opleveren. Het is nu een hobbelige, brede klinkerweg. Op er hernieuwde Raifeisenstraat komt een fietspad in twee richtingen aan de oostzijde, die de fietsstraat Lasonderstraat verbindt met de stationsstalling Noord. Fietsers kunnen straks met voorrang de Hengelose en Deurningerstraat over. Ook voor deze herinrichting staat de realisatie voor 2019 gepland. Voor auto’s geldt dat er straks een doorgaande asfaltweg komt, waarbij het doorgaand verkeer vanaf de Hengelosestraat richting de Deurninerstraat wordt geleid (en dus minder rechtdoor over de Molenstraat). Dit zal leiden tot een nieuwe voorrangssituatie op kruising met zowel Hengelosestraat als Deurningerstraat (rotonde-achtige constructie).