ENSCHEDE – Voor automobilisten en fietsers is het sinds woensdag iets gemakkelijker om het kruispunt Lonnekerspoorlaan/Roomweg over te steken. De gemeente heeft een extra oversteek gerealiseerd tussen de busbaan en het fietspad om de overzichtelijkheid te vergroten.

De aannemer plaatste woensdag kunststof elementen op het kruispunt, die de oversteek markeren. Vervoersmaatschappij Syntus voerde daarna een testrit uit. De busbaan is op dit punt namelijk versmald van twee naar een rijstrook, waardoor passerende bussen even op elkaar moeten wachten.

Gevaarlijk kruispunt

Het kruispunt wordt al jaren als problematisch bestempeld. Doordat de Lonnekerspoorlaan diagonaal door de wijk Roombeek loopt is het voor automobilisten lastig te zien of het fietspad en de busbaan vrij zijn. Met een extra oversteek kunnen automobilisten nu dus in twee keer het kruispunt passeren, wat de overzichtelijkheid en veiligheid ten goede moet komen.

De maatregel is bedacht door omwonenden. Over een half jaar moet blijken of de maatregel effect heeft. Dan besluit de gemeente of de oversteek een blijvertje is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Bron: Ad.nl
Foto credits: © Annina Romita