Belofte: geen verkeerslichten en gratis parkeren

Sinds deze zomer zijn er drie nieuwe fietsroutes open in Enschede.

Afgelopen dinsdag attendeerde de gemeente Enschede automobilisten op deze routes. Met de actie nodigt de gemeente mensen uit om het comfort van de nieuwe fietsroutes te ontdekken en om eens een elektrische fiets uit te proberen.

Op drie invalswegen deelde een promoteam appeltjes uit aan automobilisten. Ook ontvingen ze een flyer die hen attendeerde op routes in de stad zonder verkeerslichten en gratis parkeren. Daarbij werden ze uitgenodigd om een testrit te maken met een elektrisch voertuig.

Verrassing

Wie hierin geïnteresseerd was, kon zich aanmelden op een website. Uiteindelijk bleek het te gaan om de fiets. Via de nieuwe fietsroutes kun je nagenoeg zonder verkeerslichten de stad in. Wie hier regelmatig fietst, kan met de app SMART in Twente (AppStore, Google Play) sparen voor leuke cadeaus. Er zijn gratis stallingen met cameratoezicht, waar je je fiets veilig kunt achterlaten. Tot slot kunnen alle inwoners van Enschede gratis een e-bike uitproberen. Wie een e-bike aanschaft, kan sparen voor leuke fietsaccesoires.

Fietsen biedt voordelen

Met de actie wil de gemeente Enschede automobilisten op een ludieke manier attenderen op de goede fietsvoorzieningen die er zijn. De actie vormt een open uitnodiging om vaker te fietsen. Iedereen is vrij in zijn keuze voor de auto of de fiets. Dat wil de gemeente zo houden. Veel mensen pakken echter uit gewoonte de auto. De bedoeling is het verrassingseffect dit gewoontegedrag doorbreekt. Als ze vervolgens zelf ontdekken dat fietsen best prettig is, dan laten ze wat vaker de auto staan. Daarmee wordt Enschede beter bereikbaar. Ook voor degenen die om wat voor reden ook voor de auto kiezen.

Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met Fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op Enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties. Ook vindt u hier een interactieve kaart met een overzicht van alle verbeteringen voor fietsers die worden gerealiseerd. Daarin ziet u welke fietsstraten er worden aangelegd.