Enschede wil in 2020 Fietsstad zijn. In veel gevallen is de fiets voor korte ritten namelijk sneller, gezonder en goedkoper dan andere alternatieven.

Daarom kiezen we voor de fiets. Samen met partners werken we er hard aan om Fietsstad te worden. We zetten de fiets daarom in het zonnetje tussen maandag 26 juni tot en met zondag 2 juli, dan vindt de Fietsweek Enschede plaatst.

De week begint met de diefstalpreventiedag op het Stationsplein. Op maandag 26 juni geven fietscoaches informatie over het veilig stallen van je fiets, onthullen we een volgende stap naar het veiliger maken van de stallingen en zorgen we dat je goed voorbereid bent, mocht je fiets ooit toch gestolen worden.

Op zaterdag 1 juli vindt het Fietsfestival plaats in het Volkspark. Tussen 10:00 uur en 14:00 uur zijn er volop fietsactiviteiten in het Volkspark, voor jong en oud. Met bijvoorbeeld een cursus fietsonderhoud en een tweedehands kinderfietsenmarkt waar je je te kleine fiets kan verkopen en op zoek kunt naar een grotere.

Tijdens de hele week wordt fietsen beloond. Gebruik je de SMART-app, dan spaar je tijdens de Fietsweek punten voor elke gefietste kilometer. Met deze punten kan je leuke kortingen krijgen bij lokale ondernemers. Daarnaast worden onder de fietsers van Enschede mooie prijzen verloot. Je vindt de app in de iOS app store of Google Play Store.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op http://var/www/vhosts/enschedefietsstad.nl/httpdocs.enschedefietsstad.nl/fietsweek.