De Fietsersbond heeft ons in de aanloop naar de uitreiking op 28 februari laten weten, dat Enschede in de top vijf van beste fietssteden van Nederland staat! Meer dan 300 gemeenten waren kandidaat voor deze verkiezing. En natuurlijk gaat Enschede nu ook voor de titel “Fietsstad 2020”!

De top 5-steden gaan onderling uitmaken wie zich de beste fietsstad van Nederland mag noemen. De resultaten zijn grotendeels gebaseerd op de landelijke enquête van eind vorig jaar. Deze werd ingevuld door 45.000 fietsers, waaronder maar liefst 4.088 uit Enschede.

Uit de enquête kwam onder andere al naar voren dat bijna twintig procent van de Nederlandse gemeenten onvoldoende plek heeft om fietsten goed te stallen. Enschede behoort wel tot de top vijf als het gaat om voldoende stallingsruimte. Een andere sterkhouder in de Enschedese fietswereld is de fietssnelweg F35. Het gedeelte van tussen Hengelo en Enschede werd vorig jaar door de ANWB namelijk uitgeroepen tot “Beste fietssnelweg van Nederland”.

Of dit genoeg is voor de titel wordt bekendgemaakt op 28 februari, tijdens het congres “Fietsstad van de Toekomst” in de Jaarbeurs in Utrecht.