Medio november heeft ProRail een voetgangersoversteek gerealiseerd. Deze oversteek verbindt het station met de nieuwe fietsenstalling aan de Noordzijde. Nu de oversteek gereed is, hebben treinreizigers in Enschede er een hoogwaardige fietsenstalling bij. De stalling vermindert de parkeerdruk van fietsen rond het station. Komende week nodigt het promoteam van Enschede Fietsstad 2020 fietsers uit om de stalling te ontdekken. 

 Veel treinreizigers komen met de fiets naar het centraal station in Enschede. Samen met ProRail heeft de gemeente daarom aan de noordkant een nieuwe fietsenstalling gebouwd. Treinreizigers kunnen hierdoor aan beide kanten van het station hun fiets parkeren. Wie nu vanuit het Enschede-Noord naar het station fietst, hoeft niet meer om het station heen te fietsen om zijn fiets te stallen.

Looproute

De stalling was in januari gereed. Om de voetgangersoversteek te realiseren, zijn de stootblokken op het spoor verplaatst. Daar was een buitendienststelling nodig en dat vergde meer tijd dan verwacht. Inmiddels is de route gereed. De stalling biedt nu een snellere route voor fietsers vanaf de noordzijde van het station.

1000 plaatsen

In de nieuwe stalling is plek voor 1.000 fietsen. Ook is er een aantal parkeerplaatsen voor scooters met veilige aanbindmogelijkheden. In totaal zijn er nu ruim 2.700 parkeerplaatsen voor fietsers bij het centraal station. Daarnaast zijn er in de stalling aan het Wilminkplein nog eens 500 plaatsen. In de toekomst zal verdere uitbreiding van de capaciteit nodig zijn. Nu al wordt gekeken naar mogelijkheden hiervoor.

Actie: Ontdek de nieuwe stalling!

Stal je fiets de komende week in de nieuwe fietsenstalling en maak kans op een mooie fietstassenset of een van de andere prijzen.

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 december staat het promoteam van Enschede Fietsstad 2020 klaar om de stalling te promoten.

In de app SMART in Twente (App Store / Google Play) is een speciale uitdaging aangemaakt. Wie regelmatig de stalling gebruikt, spaart punten op. Die kunnen worden verzilverd bij diverse middenstanders.