Wil jij meepraten over de mogelijkheden voor basisschoolkinderen om veilig naar school te kunnen fietsen? Kom dan woensdag 30 oktober naar het Balengebouw!

Naar school fietsen heeft veel voordelen. Het is gezond. Het is gezellig. Kinderen bewegen meer. Ze leren zich beter te redden in het verkeer. Maar hoe kunnen we kinderen veilig naar school laten fietsen? Wat is daarvoor nodig?

Veel kennis en expertise

In Nederland is veel ervaring met dit onderwerp. In Amsterdam is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt. Welke voorzieningen hebben ze daar getroffen? Hebben scholen en ouders daar zelf iets aan gedaan om het voor hun kinderen veiliger te maken? Marjolein de Lange, adviseur fietszaken in Amsterdam komt daar over vertellen.

Daarnaast komt Bas Govers, adviseur bij Goudappel Coffeng vertellen over het beleid zoals Enschede dat recent heeft geformuleerd in de mobiliteitsvisie. En over welke impact dat heeft voor de schoolomgeving.

Tenslotte komt ook het onderwijs en de ouders aan het woord. Twee praktische voorbeelden van hoe de scholen bezig zijn met veiligheid staan hierbij centraal.

Je bent 30 oktober van harte welkom in het Balengebouw, Lonnekerspoorlaan 114, Enschede. De zaal is open vanaf 19:30u. De debatavond start om 20:00u.