Van februari tot en met mei  hebben tien sportclubs in Enschede meegedaan aan de fietsuitdaging Bike2Sport. Doel was zoveel mogelijk met de fiets naar de sportclub te gaan. Daarmee konden ze sparen voor een clubdoelstelling. Ruim 600 fietsers hebben 8.431 fietsritten gemaakt. Vier clubs hebben de eindstreep gehaald. D.R.V. Euros was de grote winnaar, omdat zij – naast het behalen van hun clubuitdaging – ook nog eens de loting wonnen voor de extra €1.000.

Achttien weken langs zijn de leden van 10 Enschedese sportclubs (v.v. Harambee, D.R.V. Euros, Fellini VIPS ’83, EHV Enschede, SV Lonneker, SC Enschede, GKV Ons Clubje, Tex Town Tigers, EMOS, en In2Sport) zoveel mogelijk met de fiets naar hun sportclub gereisd. Via de app SMART in Twente werden hun ritten van en naar de club geregistreerd. Iedere club kon zijn eigen doel bepalen. Alle ritten naar de club telden mee.

Via allerlei kanalen hebben de clubs zoveel mogelijk leden gemotiveerd om mee te fietsen. G.K.V. Ons Clubje heeft vrijwel de hele actieperiode vooropgelopen. De korfbalvereniging was dan ook de eerste club die zijn clubdoelstelling haalde.

De clubs die hun doelstelling hebben behaald, ontvangen 1 euro per rit. Dit bedrag mogen ze besteden aan een zelfgekozen clubdoel. Enkele clubs hebben besloten om het bedrag te schenken aan een goed doel. Zo schenkt Sportclub Enschede het bedrag aan de Stichting KiKa en heeft Fellini Vips ’83 het bedrag geschonken aan de Bas de Goor Foundation.

In totaal hebben vier van de tien clubs hun clubdoelstelling behaald. Zij maakten daarmee – via loting – kans op een extra bedrag van 1.000 euro. Die loting is afgelopen zaterdag 2 juni door Mattijs van den Berg van Sportaal en wethouder Jurgen van Houdt van de gemeente Enschede verricht. D.R.V. Euros was de gelukkige winnaar van dit geldbedrag. Martijn Remmelink nam namens D.R.V. Euros de cheque in ontvangst van wethouder van Houdt.

De uitdaging Bike2Sport is een onderdeel van de campagne Enschede Fietsstad 2020.