Hoe ziet de ideale fietsstad er in 2040 uit? De landelijke Fietsersbond organiseert 28 februari het fietscongres Fietsstad van de toekomst en heeft als thema: Fietsgeluk!  Het congres wordt geopend door een inspirerende key-note van Marco te Brömmelstroet en er worden interessante workshops gegeven.

En… aan het eind van de dag zal Minister Stientje van Veldhoven bekendmaken wie de titel Fietsstad 2020 mag gaan voeren. Wordt Enschede fietsstad in 2020? Krijgt Enschede de kers op de taart? Een bijzonder spannend moment.

Met het congres Fietsstad van de toekomst richten de fietsersbond vooral op Fietsen en beleid. Het is daarom erg interessant voor beleidsmakers én fietsliefhebbers. Als bezoeker van het congres krijg je op vrijdag 28 februari ook toegang tot dé fietsbeurs van het jaar. De E-bike Xperience, Bike MOTION en de Fiets en Wandelbeurs vinden tegelijkertijd plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze beurs kan je vanaf 10.00 uur bezoeken.

Ook Benjamin Groenewolt van EnschedeFietsstad2020 verzorgt één van de workshops met de titel:  “Hoe voer je een succesvolle Fietsstadcampagne?” Want met het binnenhalen van meer dan 4.000 stemmen voor de fietsstadverkiezing én de enorme aandacht voor het fietsen in Enschede in de afgelopen jaren hebben we interessante dingen te vertellen, namelijk hoe je samen een echte fietsstad wordt!

Fietscongres Fietsstad van de toekomst

Datum       28 februari 2020

Tijd            12.00 – 16.30 uur

Locatie      Jaarbeurs Mediaplaza, Utrecht

Aanmelden voor het Fietscongres kan tot en met woensdag 26 februari 2020 op deze link.

https://var/www/vhosts/enschedefietsstad.nl/httpdocs.fietsersbond.nl/fietsstad-van-de-toekomst/