In Enschede vind je soms pareltjes van fietsgeluk. Bijvoorbeeld bij Bike Works. Een goed begin!

De Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat 33 in Enschede is een hippe hotspot van allerlei activiteiten. Eén daarvan is Alifa Bike Works, een fietswerkplaats, waar jongeren de fietsen van Enschedeërs repareren én zo een mooi vak leren. Pascal Dijkman coördineert deze social enterprise van Alifa. “De jongeren hebben hier een ontzettend leuke tijdsbesteding, ze maken nieuwe vrienden. Het levert de jongeren zakgeld op én ze krijgen een echte opleiding, namelijk een opleiding tot Bike Doctor.”

In de praktijk opgeleide fietsreparateurs zijn hard nodig. Want fietsen wordt steeds hipper en er wordt steeds meer gefietst, ook in Enschede. Al die fietsen moeten ook onderhouden en gerepareerd worden. Dat doen de jongeren van Bike Works.

Zo’n 20 jongeren tussen de 12 en 17 jaar leren het vak tot fietsreparateur én ze werken hard om iets moois van hun toekomst te maken. Is dat geen mooi voornemen? Meedoen is niet vrijblijvend; er wordt echt iets van de jongeren verwacht. Pascal Dijkman: “Maar als je samen werkt aan de toekomst van die jongeren, dan krijg je een sterke band met ze. Dat is een geweldige motivatie, voor mij maar ook voor de jongeren zelf!

BikeWorks is 4 dagen per week open, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 – 17:00. Iedereen is van harte welkom om de werkplaats een keer te bezoeken. Voor een kop koffie, voor een leuk gesprek. Of natuurlijk voor een fietsreparatie. Pascal: “We maken dagelijks mensen blij, die voor een gunstig tarief hun fiets perfect hebben laten repareren door een échte Bike Doctor.”

Wil je meer weten over Bike Works? Lijkt de opleiding tot Bike Doctor je iets? Kom gerust langs in de Performance Factory. Of bel met Pascal 06-5334.6786. Dat is een goed begin!