De laatste maanden hebben Enschedeërs massaal gestemd op de fietsstadverkiezing. Het kan je nauwelijks ontgaan zijn. Met als resultaat dat wel 4.000 Enschedeërs het online formulier van de Landelijke Fietsersbond ingevuld hebben. Niet eerder haalde één stad of gemeente zoveel stemmen op voor deze enquête. Een fantastisch aantal en een geweldig succes! Het toont eens te meer aan, dat er in Enschede een enorme betrokkenheid is bij de fiets.

We hebben leuke uitdeelacties gedaan langs fietspaden, een geweldig fietsfestijn op de Oude Markt georganiseerd, geflyerd in de binnenstad, veel berichten op social media gedeeld, nieuwe partners aangesloten bij de EnschedeFietsstad-campagne, de Fiets4daagse gesponsord met 1000 mooie bidons, fietsparkeren op het Stationsplein onder de aandacht gebracht, een fietsfilmavond en debatavonden georganiseerd in Concordia en het Balengebouw, fietsrondes door de stad gemaakt met bekende en onbekende Enschedeërs, die het fietsen een warm hart toedragen. En nog wel een paar activiteiten. Er zat veel fietsenergie in de stad de afgelopen maanden.

En natuurlijk was er veel aandacht voor sport-icoon en onze fietsburgemeester Hennie Kuiper. Op diverse plekken gaf hij acte de presence en waren zijn bijdragen te zien in de media. Interviews in de kranten, oproepen om te stemmen. Of om extra op te letten in het verkeer, omdat de scholen weer begonnen waren. En actief betrokken bij de Spitsbrekers-competitie, die door MST op prachtige wijze gewonnen werd.

Kortom, je kwam Enschede Fietsstad 2020 overal tegen. Natuurlijk omdat we die mooie titel graag willen winnen. Maar ook, en vooral, omdat we willen laten zien dat fietsen enorm veel voordelen heeft. Ook in Enschede! En daarmee gaan we natuurlijk gewoon door.

Dus daarom, bedankt voor je stem! We wachten in spanning op de uitslag van de Fietsersbond van deze landelijke verkiezing op 28 februari 2020.