ENSCHEDE – De Auke Vleerstraat in Enschede is door het plaatsen van een fietsbrug van vrijdagavond 26 mei 20.00 uur  tot maandagochtend 29 mei 06.00 uur dicht.

Een omleiding voor gemotoriseerd verkeer verloopt via de Hengelosestraat, Tubantiasingel, Volksparksingel, Parkweg en Westerval. Fietsers kunnen omrijden via Lonnekerbrugstraat, Grolsch Veste en Capitool.

Innovatieve brug

Met het plaatsen van de nieuwe innovatieve fietsbrug over de Auke Vleerstraat, vanaf vrijdag 26 mei, wordt weer een fysieke barrière in de F35 geslecht. Nog voor het begin van de bouwvak is ook het laatste stuk F35 op het Kennispark gereed en ontstaat er een lang aaneengesloten tracé en snelle fietsroute tussen Enschede en Hengelo.

Tribune

Vanaf komende vrijdag 21.00 uur kunnen belangstellenden komen kijken naar de werkzaamheden die ter plaatse zijn te volgen vanaf een tribune. Deze staat op de hoek van de Auke Vleerstraat en de Thermen. Op de tribune zijn ook medewerkers van Reef infra aanwezig om uitleg te geven over het project en specifiek over het inhijsen van de fietsbrug. Parkeren kan op de parkeerplaats nabij de Thermen 4.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Foto: Archiefbeeld: fietsbrug over de Auke Vleerstraat in aanbouw © Emiel Muijderman